I Allégårdens hemtrevliga restaurang serverar våra egna kockar goda och vällagade måltider. Här kan du äta i lugn och ro och bli väl omhändertagen av vår personal.

Våra måltider

Måltiderna hos Vårdstyrkan ger inte bara näring till kroppen, de skapar också livsviktig njutning där social samvaro, dofter, färger och smaker får tala till alla sinnen. Vår vision är att göra måltiderna till upplevelser värda att längta efter, varje dag. Vårdstyrkans restaurang är belägen på Allégården men även Bergkälla får ta del av menyn genom dagliga leveranser av nylagad, varm, god mat.

Jan Hedberg är vår kock och kökschef, som efter 20 års arbete med en egen fest- och konferensvåningen i Täby, valde att specialisera sig mot matlagning för äldre. Inriktningen ledde honom bland annat till den prestigefyllda utmärkelsen Guldkon och vinnare av Bästa Seniorservering 2009, av Arla Foods. I år kom vi tvåa i samma tävling!

Menyn
Varje månad skapas en ny, varierad meny för luncher och middagar. Vi tar gärna emot individuella förslag och önskemål på maträtter till menyn. Kosten är näringsrik och speciellt anpassad för vårdtagarnas behov. Maträtternas näringsinnehåll är uträknat av en dietist för att säkerställa rätt värden av vitaminer och kalorier.

Vårdstyrkans restaurang på Allégården tog silver i tävlingen Arla Guldko för bästa seniormatglädje 2017! Av c:a etthundra tävlingsbidrag i kategorin kom vi tvåa, vilket känns mycket hedersamt! Se motiveringen här. Nästa år tar vi GULD!

Till både lunch och middag kan du välja mellan två olika huvudrätter. Till lunch finns även alternativet soppa och efterrätt. Till det serveras alltid vår generösa salladsbuffé.

Restaurangen 
Frukost, lunch och middag serveras dagligen i Allégårdens trevliga restaurang. Hit är både boende, personal, närstående och utomstående välkomna att avnjuta vår goda mat i en lugn och avslappnad miljö.

Restaurangen på Allégården fungerar som en naturlig mötesplats. Här dukar vi upp våra uppskattade jul- och påskbufféer, lyssnar på uppträdanden med levande musik och organiserar spännande aktiviteter.

Det finns även möjlighet att hyra lokalen för privata tillställningar.

Ladda ner veckans meny!

Tryck på knappen ”Ladda ner PDF” för att ladda ner veckans meny.

Ladda ner PDF

Öppettider


 • Frukost
  08.00 - 10.00

 • Lunch
  12.00 - 13.00

 • Eftermiddagskaffe
  14.00 - 15.00

 • Middag
  17.00 - 18.00

Vill du veta mer?

Jan_HedbergJag heter Jan Hedberg och är Kökschef. Kontakta gärna mig så svarar jag på dina frågor! Du når mig lättast under kontorstid på tel: 08-473 55 90 eller e-post: jan.hedberg@vardstyrkan.se.

Allégårdens restaurang

 • Catering och matlådor

  Du är alltid välkommen att vända dig till oss för beställning av matlådor eller av catering.

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss med dina funderingar. Vi finns till för dig!

Kontakta oss