• Dagverksamheten Linden

   På grund av Coronapandemin (Covid-19) har Täby kommun beslutat att dagverksamheterna i Täby ska stängas från och med måndag den 23/3 och tills vidare. Detta för att minimera riskerna för smittspridning till våra äldre. Vi hoppas givetvis att vi ska kunna öppna våra verksamheter så snart som möjligt. Kontakta verksamhetschef Annika Gunnestad för mer information.

   Du som bor i Täby, och som har någon typ av demensdiagnos är hjärtligt välkommen att delta i vår dagverksamhet i Gribbylund. Den är till för att du som gäst ska ges möjlighet att få en härlig dag genom social samvaro och gemenskap.

   På Gribbylundsvägen 9, i rymliga och hemtrevliga lokaler på bottenplan äter vi gott och har trevligt tillsammans, men viktigast av allt är ändå den sociala gemenskapen, att få komma ut och att inte behöva vara ensam.

   Varje morgon bestämmer vi tillsammans vad vi ska göra under dagen, beroende på väder och dagsform. Det kan vara filmvisning, massage, promenader och mycket annat. Vi är ofta och gärna utomhus! Vi planerar även in många utflykter, som ett museibesök eller en kaffetår i Vaxholm. Vi har även regelbundet kvällsträffar med föreläsningar och kulturarrangemang. Vi firar så klart även våra traditionella högtider, Midsommar, Jul och Påsk.

   Våra aktiviteter sker enskilt eller i gemenskap, inom- eller utomhus. Vi har flera olika mindre aktivitetsrum och ger på så vis möjlighet till gemenskap i mindre grupper och till fler olika sysslor samtidigt.

   Vi har ett funktionsbevarande arbetssätt, vilket innebär att vi lägger stor vikt vid vardagssysslor som att hjälpas åt i köket och att påta i trädgården.

   Aktiviteterna kring måltiderna är speciellt viktiga för personer med demenssjukdom. Varje dag serveras en härlig lunch från Trekantens Catering. Vi gör själva i ordning tillbehör, som potatis och grönsaker, och dukar tilsammans. Vi dricker även för- och eftermiddagskaffe tillsammans och på morgonen dukar vi upp en lättare frukostbuffé. Är det fint väder brukar vi grilla och vi bakar ofta eget kaffebröd till fikat.

   Av våra fyra medarbetare är tre undersköterskor med vidareutbildning inom demensområdet och en vårdbiträde med lång erfarenhet inom äldreomsorgen. Alla gäster får en personlig plan som regelbunder följs upp och uppdateras. Man får även en egen kontaktperson i personalgruppen.

   Vi vill att du som anhörig ska kunna känna trygghet och få avlastning. Därför erbjuder vi enskilda anhörigsamtal, arrangerar anhörigträffar, föreläsningar och anhöriggrupper.

   Vill du veta mer?

   Annika Gunnestad är verksamhetschef för dagverksamheten Linden. Kontakta gärna henne så svarar hon på dina frågor! Du når henne lättast under kontorstid på tel: 08-473 55 98  eller e-post: annika.gunnestad@vardstyrkan.se.

  Vår dagverksamhet

  Kontakta oss

  Tveka inte att kontakta oss med dina funderingar. Vi finns till för dig!

  Dagverksamheten Träffen
  Näsby Allé 54
  183 55 Täby
  Karta

  Tel: 08-473 55 97

  Dagverksamheten Linden
  Gribbylundsvägen 9
  187 62 Täby
  Karta

  Tel: 08-128 211 00

  Kontakta oss