Coronauppdatering 1/5

Våren är kommen, men Valborgseldarna värmde inte igår. Inga demonstrationer kommer genomföras idag och studenterna kommer inte att få fira som sina föregångare. På våra äldreboenden och inom hemtjänsten har det här nya läget nästan blivit det normala. Man måste hitta nya rutiner i den nya vardagen för att kunna fortsätta. Man måste hitta små gnistor av ljus, använda sin fantasi för att få till social samvaro på distans. Ett brev, ett samtal, en vinkning. Det gör skillnad.

Vi har genom hela denna period kunnat tillhandahålla, handsprit, desinfektionsmedel och tvål samt skyddsutrustning som handskar, visir, förkläden och munskydd genom ett intensivt letande efter alternativa leverantörer. Alla medarbetare har fått uppdatera sin utbildning i basal hygien och använder sina kunskaper i det dagliga arbetet. Arbetsmoralen är hög och medarbetarna tar stort ansvar för att se till att skydda våra vårdtagare och sig själva.

Vi har rutiner för hur vi hanterar personalen som är sjuka, och kan sedan 10 dagar testa de av personalen som uppvisar symtom. Provtagningen sker i medarbetarens hem. Vi tillämpar strikt de anvisningar som Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm ger. Dock tillämpar vi en längre tid, 72h, som symptomfri än den rekommenderade på 48h eftersom vi vill ha en bättre marginal.

Alla vårdtagare som uppvisar minsta tecken på symptom isoleras och testas.

Vi ber även om förståelse för att vi kan ha längre svarstider än normalt på telefon och mejl, försök igen om ni inte kommer fram första gången.

Vi önskar er en trevlig helg!

 

Hälsningar

Vårdstyrkan