Coronauppdatering 15/5

Tyvärr så har Coronasmittan nu kommit in på båda våra äldreboenden. Vi fortsätter att följa Sollentunas medicinskt ansvariga sjuksköterska (MAS) och Folkhälsomyndigheten, vilket betyder att vi har kraftiga åtgärder för att förhindra ytterligare smittspridning.

Våra medarbetare arbetar nu under annorlunda omständigheter där det mesta tar längre tid. Det går åt stora volymer skyddsmaterial och vi får tillskott från Sollentuna kommun, så det finns ingen brist. Våra medarbetare är vid gott mod och känner sig trygga med utrustningen.

De aktiviteter som ändå går att genomföra sker med stort avstånd mellan deltagarna. Allt från stopp i toaletter till fotvård blir nötter att knäcka, men vi har lyckats genomföra det mesta med försiktighetsprincipen som ledstjärna.

På Rådan har vi har kommit igång med Face-Time samtal via surfplattor. Kontakta verksamhetschefen om du har några frågor.

I hemtjänsten arbetar vi på som vi gjort under en relativt lång period nu. Vi har inte heller här någon brist på skyddsmaterial, vilket känns bra. Våra medarbetare tar på sig sin skyddsutrustning hemma hos vårdtagaren, inte utomhus.

Medarbetare som besöker vårdtagare med misstänkt smitta besöker inte symptomfria vårdtagare. Medarbetare som besöker symptomfria vårdtagare besöker inte vårdtagare med misstänkt smitta.

Vad gäller dagverksamheterna så finns inget planerat uppstartsdatum ännu. Beslutet ligger hos Täby kommun.