Information Bergkälla 2019-04-04

Information från Bergkälla 2019-04-04

Hej!
Information från Bergkälla så här i vår tid, påsken är snart här och de senaste dagarna har bjudit på en del värme vilket är välkommet.

Vi rekryterar omvårdnadspersonal för närvarande, både vikarier och tillsvidare anställda inför sommaren, sommarplanering har varit igång sedan januari och vi börjar bli klara så vår duktiga personal kan få lite välbehövlig semester.

Lås och Larm
Det kommande bytet av trygghetslarmet i huset är lite försenat då det tyvärr beställdes fel typ av knappar så har vi fått skjuta på igångsättandet av larmet, vi har fortsatt det gamla igång tills vi ser att det nya fungerar.
Planerat igångsättande av larmet är 2019-04-09 och då kommer även de nya låsen börja fungera.
Som jag informerat om tidigare är det ett sk hotell lås där man alltid kan öppna dörren inifrån oavsett om den är låst men även att dörrhandtaget inte rör sig på insidan om någon av misstag vill gå in på fel rum. Varje boende får en egen sk ”tag” som fungerar som nyckel till sin lägenhet. Vi kommer inte kunna erbjuda taggar till närstående men ni får såklart hjälp med att komma in på rummen av personalen.
Det kommer även sättas upp en ny porttelefon på entrén Bergkällavägen 82 som går direkt till varje avdelning.

Telefoni
Vårdstyrkan har ny växel, samma nummer men med den nya funktionen att ni kan välja var ni vill bli kopplade, avdelningarna på Bergkälla har samma nummer som tidigare:

Källan                                                08–52777451
Mossen                                              08–52777452
Gläntan                                              08–52777453
Ängen                                                08–52777454
Tuvan                                                08–52777455
Åsen                                                  08–52777456
Viken                                                 08–52777457

Till sjuksköterska:       08–52777462

Växel Bergkälla                                08–52777450

Lite blandad information
Arbetet med att byta golv i ett antal rum är nu klart i hela huset nu och avlöpte utan problem.
Vill passa på och påminna om att införskaffa fläktar till era närstående om ni inte redan gjort detta, svårt att säga om det blir en lika varm sommar som förra men det kan vara bra att vara ute i god tid då de var slut överallt förra året redan i juni. Efter förra årets värmebölja framkom det att varken hyresvärd (Sollentuna kommun) eller fastighetsägare (Sigillet) har planer på att införskaffa detta utan det är upp till varje hyresgäst att ordna detta. Hänvisar till dom om ni har frågor om detta.

Vi kommer även i år få möjlighet att använda den cykel som kommunen köpte in, fortfarande lite osäkert vilka perioder som vi kommer ha tillgång till detta. Mycket uppskattat förra året och vi hoppas på lite längre perioder som vi kan låna den.

Håll även utkik på vår Facebooksida, https://sv-se.facebook.com/vardstyrkan/ för mer information om vad som händer i huset under våren, idag hade vi fint besök av Staffan Hellstrand som sjöng egna sånger men även annat, mycket uppskattat!
Detta infobrev finns även på vår hemsida under blogg: //www.vardstyrkan.se/blogg/

Hör gärna av er om ni har frågor eller bara undrar över någonting:

Tomas finns på: tomas.bergius@vardstyrkan.se  08–52777461

Jenny finns på: jenny.nilsson.bk@vardstyrkan.se  08–52777466

 

Hälsningar Tomas och Jenny med personal