Informationsbrev Bergkälla Oktober 2017

Hej!
Nu har hösten kommit på riktigt och vintern står på lur, snön föll i helgen i Vallentuna så det verkar inte vara långt borta med den.

Vi har haft en bra höst med utbildningar och planeringsdagar, vi har dessutom haft många trevliga aktiviteter för våra boende. Titta gärna på vår Facebook sida för mer bilder och information.

Vi har även bytt kod till våra entréer, koden får ni av personalen vid besök. 

Vi har under hösten testat en annan tid för lunchen då vi har fått nya rutiner för leverans från köket, lunchen har serverats kl 12:00. Vi har utvärderat detta och det lutar åt att vi återgår till en senare lunchservering igen för det visar sig bli knappt om tid.

Efter ganska mycket strul med bytet av växel i huset så fungerar nu, nästan, alla nummer till huset.

Vi tackar för visat tålamod och hoppas att det inte ställt till det allt för mycket eller skapat irritation i onödan.

Växelbytet kommer sig av att vi fick ett nytt trygghetslarm installerat i huset i slutet på augusti där även den externa telefonin berörs eftersom den är kopplad till personalens handenheter tillsammans med larmet. Det nya trygghetslarmet fungerar väl och vi har behövt en viss inställnings tid men alla funktioner är igång sedan dag 1.

Årets influensa vaccinationskampanj drar igång nu och vi samarbetar med Legevisitten kring detta. Vi ger vaccinet på plats på ordination av vår läkare, om ni har frågor kring detta får ni gärna kontakt sjuksköterskorna eller Legevisitten //www.legevisitten.se/vara-verksamheter/lakareisabo/ .

1 november börjar 2 nya medarbetare hos oss, Lisa Kauppi, leg arbetsterapeut och Eva Söderberg, leg sjukgymnast.

AB Solom har som bekant beslutat att lägga ned Äldrerehab teamet och vi får anställa detta själv,

jag återkommer med kontaktuppgifter till både Eva och Lisa men annars kan ni söka dom via sjuksköterskorna.

Lee Matturi, sjuksköterska hos oss kommer att avsluta sin anställning den 31/12 och går vidare mot nya utmaningar, vi önskar Lee lycka till på nya jobbet. Rekrytering pågår av ersättare för Lee.

Den 7/12 mellan 16 – 18 bjuder vi traditionsenligt på Grötmingel, glögg,julgröt och pepparkakor för närstående och boende Ni anmäler er till personalen på avdelningen och senast den 30/11 behöver veta hur många ni är.

Vårdstyrkan har även startat hemtjänst i Sollentuna vilket vi är mycket stolta över, mer information finns på hemsidan om hur man går tillväga och där finns även kontaktuppgifter till ansvariga för verksamheten, //www.vardstyrkan.se/aldreboende-och-hemtjanst/sollentuna/ .

Vill du ha detta som mail? Maila till: tomas.bergius@vardstyrkan.se, ange vem du är närstående till så ordnar jag det!

Tomas med personal!