Nyhetsbrev Bergkälla 2018-06-08

 

Hej!

Tiden går fort och vi har snart Midsommar och en sommar runt hörnet, vi har som vanligt planerat för vår personals ledighet och även anställt några nya vikarier så ordinarie personal kan få en väl förtjänad ledighet.
Sedan vi hördes sist har en del hänt och det har väl knappast undgått någon att en ny lag trädde i kraft den 25 maj. Dataskyddsförordningen, eller GDPR som den också kallas, innehåller regler om hur man får behandla personuppgifter. Den har ersatt den före detta Personuppgiftslagen (PuL).
Vårdstyrkan har i enlighet med den nya förordningen sett över våra rutiner och funnit att vi behöver ändra på vissa saker, bla hur vi sköter mail och andra utskick.

Detta nyhetsbrev publiceras på vår hemsida: //www.vardstyrkan.se/blogg/ där du även kommer att hitta lite annan information som kan vara intressant. Det kommer även finnas en fysisk kopia på alla avdelningar att ta del av.

Maila mig om du har frågor kring detta, tomas.bergius@vardstyrkan.se.

Vårdstyrkan har ett eget kök där vi får alla våra måltider från, köket finns på Allégården som är en äldre fastighet från mitten av 1950-talet. Man har nu beslutat att riva fastigheten och därför tömma den på boende. Med anledning av detta minskar underlaget i köket och man har nödgats göra förändringar i bemanningen, planeringen var att detta skulle vara klart till den 3 juli men man har snabbat på processen och huset är nu tömt. Köket är inte längre öppet på helger utan vi kommer att för måltiderna för lördag levererat på torsdag och söndagens måltider på fredagar. Vi kommer att börja med detta från helgen 16 – 17/6.

Maten är tillredd enligt ”Cook and Chill”, vilket innebär att man lagar till maten och kyler ned den snabbt i speciella kylar och håller den nedkyld tills den ska serveras. Personalen på Bergkälla behöver koka potatis, ris och grönsaker, göra grönsallad, men i övrigt värmer man måltiderna på spisen eller i ugn. Övriga dagar i veckan kommer maten som vanligt med 2 leveranser/dag.

Detta innebär att vi till denna Midsommar inte kommer att kunna erbjuda närstående att köpa eller beställa lunch då köket inte har kapacitet att hantera detta för närvarande, vi bjuder däremot på kaffe och tårta på eftermiddagen på Midsommarafton där ni är välkomna att delta, bra om ni meddelar till avdelningen om ni tänker komma och hur många ni blir.

Som ni vet är det val i höst, vi kommer att erbjuda sk Institutions röstning på Bergkälla den 2018-09-04 mellan kl 13:15 – 14:15, röstning sker på plan 3 i samlingssalen.
Viktigt att komma ihåg att man behöver sitt röstkort, om personen inte får sin post direkt till Bergkälla kan ni behöva titta i posten när det börjar närma sig.

Avslutningsvis kan jag informera om att Sollentuna kommun har beslutat att förlänga avtalet med Vårdstyrkan efter uppföljningen under våren, vi kommer driva boendet på uppdrag av kommunen fram till 2022-09-01.

Tomas med personal önskar Glad Midsommar!