Nyhetsbrev Bergkälla 2018-08-27

kräftor BK 2018

Information från Bergkälla 2018-08-27

Hej!
Efter en osedvanlig varm sommar känns det ändå att hösten är på gång, i fredags åt vi kräftor på Bergkälla och surströmmingen är inte långt borta.
Det har varit varmt på boendet under sommaren, som överallt, och vi har gjort vad vi kunnat för att avhjälpa den värsta hettan men det har varit varmt ändå.
Vi har haft kontakt med hyresvärden, Sollentuna Kommun och fastighetsägaren, Sigillet AB, och vi fortsätter dialogen med dom om vad som kan göras i fastigheten när detta uppstår igen, vilket det sannolikt kommer att göra. Kan redan nu uppmana Er att skaffa fläktar inför nästa sommar och ställa dom hos Era närstående om det blir lika varmt igen.

Sommaren har avlöpt bra i övrigt, vi har lyckats hitta ersättare så att vår personal har kunnat få en välbehövlig semester.

Valdagen rycker närmare, som jag informerad om att vi kommer att ha förtidsröstning/ Institutions röstning på Bergkälla, datumet är dock ändrat till 2018-09-06, dvs torsdagen innan valdagen. Tiden är 13:15 – 14:15 på plan 3. Så om ni har fått hem röstkort och vet att Era närstående vill rösta behöver ni lämna dessa kort innan torsdagen.

Från vecka v.37 till v.39 kommer vi att ha möjlighet att erbjuda våra boende cykelturer med personal, detta i samarbete med Sollentuna Kommun, två av våra aktivitetsansvarig, Karin och Christian har fått utbildning och vi ser med spänning fram mot detta. Se länken nedan om ni vill läsa mer:
https://www.sollentuna.se/sv/nyheter–press/nyhet-trafik–stadsplanering/sollentunas-aldre-kommer-ut-pa-en-cykeltur/
Det kan bli en förlängning av detta men då återkommer vi med mer information.

Surströmming för hågade entusiaster äter vi den 14/9 på plan 3. Om du vill vara med är vi tacksamma om du meddelar oss, senast den 11/9.

Under hösten kommer även Tobbe trubadur åter på välkommet besök till vår Pub, han var mycket uppskattad i våras då han var här.

Birgitta Rasmussen från Hela Sverige Bakar kommer och berättar om fikats historia, datum ej helt spikat men möjligen runt mitten av november. Vi fikar tillsammans och avnjuter 7 sorters kakor, såklart!

Vi strävar efter att försöka minska kontanthanteringen på boendet så mycket som möjligt och har därför valt att pröva en ny frisör, denna frisör skickar gärna faktura men de tar även kortbetalning vilket kommer att underlätta administrationen av handkassorna. Maila mig fakturaadressen om ni vill ha en faktura för frisörbesöket, skriv vem som är er närstående så ordnar vi resten.

Vill även passa på och rekommendera att istället för kontanter i handkassan skaffa ett betalkort vilket underlättar när vi handlar åt era närstående, fler och fler butiker är idag kontantlösa vilket gör att det blir svårare att hjälpa till med enklare inköp. Hör av Er om ni har frågor om detta på: tomas.bergius@vardstyrkan.se. Eller ring 0769-476749.

Tomas med personal önskar fortsatt trevlig höst!